16 Haz 2008

Haftanın Tüyosu XI

KENDİ VURUŞLARINIZA GÜVENİN !
  İyi bir maç çıkarmanızın, maçı kazanmanızın anahtarlarından biri de “kendi içinizde kendinizle oynamanız”dır. Peki bu ne demektir? Bu, maç baskısı altındayken, sadece istikrarlı olduğunuz, kendinizden emin olduğunuz vuruşları yapmanızdır.
  Tabii ki bu, antrenmanda çalıştığınız değişik vuruşları kullanmamanız gerektiği anlamına gelmiyor. Ancak, bu vuruşun gerçekten sizin vuruşunuz olup olmadığını kendinize bir sorun.
  Muhtemelen antrenmanlarda, maçlarda olduğundan çok daha sert ve çok daha düzgün vuruşlar yapıyorsunuz. Bu vuruşlar aslında size ait değildir. Bu vuruşlar uzun vadede sizi daha iyi bir oyuncu yapar, ancak şu an için maçta kullanabileceğiniz vuruşlar değildir. Peki, neden?
  Derste veya antrenmanda bu tarz vuruşları denerken skor tutmazsınız, dolayısıyla bir maç baskısı yaşamazsınız. Ayrıca, karşınıza oldukça düzgün, benzer spinli toplar gelir. Bundan da ötesi, antrenmanda bu vuruşları kaçırdığımızda çok önemsemeyiz ve kaç tane topu dışarı attığımızı veya fileye taktığımızı saymayız, unuturuz. Halbuki, maçlarda yaptığımız bu tür hataları kolay kolay unutmayız.
  Böyle durumlarda şöyle bir yaklaşık kural uygulayabilirsiniz; kendinizi üst üste 10 veya daha fazla yaptığınız düzgün vuruşlarla sınırlayabilirsiniz. Bu vuruşlar, antrenmanlarda yaptığınız o muhteşem vuruşlardan çok farklı olacaktır. Ancak bu vuruşları kendi vuruşlarınız olarak düşünebilirsiniz.
  Kısacası, bir vuruş stilinde belli bir istikrar yakalayamıyorsanız, o vuruşu maçlarda denemekten kaçınmanızı tavsiye ederiz.
Düzenleyen : Z. Özge

Hiç yorum yok: