3 Haz 2008

Haftanın Tüyosu X

TOPU FIRLATMAK MI, BIRAKMAK MI?

 Yeni başlayanlardan seri başı raketlere kadar pek çok oyuncuların genellikle servis esnasında topu fırlatmakla ilgili sorunları vardır. Sorunlu bir servisi düzeltmek için verilen tavsiyelerin başında da “topu fırlatmada pratik yapmak” gelmektedir.

 Aslında “fırlatmak” kelimesi biraz sorun yaratmaktadır. Bir futbol veya basketbol topunu fırlattığınızda, kolunuzu, dirseğinizi ve bileğinizi kullanırsınız. Ancak teniste topu fırlatmak derken kastedilen “topu bırakmak”tır, fırlatmak değil.

 Topu bırakırken, kolunuzu sadece kaldırır ve kolunuz yukarı doğru tamamen uzanmışken de topu serbestçe yukarı bırakırsınız. Parmaklar, bilek ve dirsek hareket etmez. Dolayısıyla bu hareket için fırlatmak kelimesini kullanmak, vücudunuzu veya vücudunuzun belli bölgelerini aşırı hareket ettirmenizi gerektiren bir hareketi tasvir eder. Ancak siz unutmayın ki, daha iyi bir servis için topu fırlatmayın, topu bırakın...

---------------------------------------------------

Bu yararlı bilgilere ek olarak önemli olan bir sey varsa o da topu doğru yere fırlatma daha doğrusu :) bırakmayı bilmektir. Bunun için aşağıda videosu da bulunan alıştırmayı yapabilirisiniz:(Not: alıştırma flat servis içindir)

alıştırma videosu için tıklayın

- Yere bir adet raket koyun(nasıl koyulacağı videoda var)
- Raket tutmayan elinize topu alarak hazır vaziyette bekleyin
- Topu parmak uçlarınızla avuç içi yukarı bakacak şekilde tutun
- Kolunuzu kırılmamış düz bir vaziyette yukarı kaldırarak eliniz en üst seviyeye cıktıgı anda bırakın
- Topun raket tellerine düşmesi gerekiyor
- Topun kaç kere raket tellerine düştüğünü sayın, bu sayıyı artırmaya çalışın...

Hiç yorum yok: