11 Ağu 2008

Haftanın Tüyosu XVII

SERVİS KIRMAYI AVANTAJA ÇEVİRMEK
  Servis kırdıktan sonra oynayacağınız ilk oyun, sizde servis kırmanın getirdiği bir rahatlama yaratması, rakibinizin ise bu oyuna asılmasından ötürü zor geçmeye aday bir oyundur. Peki, bu oyunda neler yapabilirsiniz?
  İlk puana özel önem verin; rakibinizin bu puanı alarak bir geri dönüş şansı yakaladığını düşünmesine engel olmaya çalışın. Bu puanda ne yapmak istediğinizi açıkça belirleyin ve ilk servisinizi etkin bir şekilde oyuna sokmak için elinizden geleni yapın.
  Rakibinizin sizden alacağı puanı hak etmesini sağlayın; servis kırdıktan sonra yaşayacağınız rahatlama, puanları gevşek oynamanıza yol açabilir. Ancak temel stratejinizi değiştirmemek şartıyla, topu oyunda tutarak rakibinizi kendi oyununu oynamasına zorlayabilirsiniz. Bu süreçte çift hatalardan ve basit hatalardan kaçının. Bu strateji epey ustalık ister, çünkü “sağlam” oynamakla “pasif” oynamak arasında çok ince bir çizgi vardır. Bir diğer ifadeyle, vuruşlarınızı yapın, ancak bitirici vuruşlar için acele etmeyin. Hatalı bir vuruşu kabullenebilirsiniz, ama hatalı bir kararı kabullenemezsiniz.
Düzenleyen: Z.Özge

Hiç yorum yok: