30 Eyl 2009

ITN testinde neler yapılıyor ?

Test 5 Bölümden oluşuyor. İlk olarak "temel vuruş derinliği ve gücü"nü ölçen bolümde karşıdan sıra ile bir forhandinize bir backhendinize toplam 10 top atılıyor. Döndürdüğünüz topun saha içerisine çarptığı yere göre puan kazanıyorsunuz. Top saha dışına düşerse hiç puan alamazsınız.. Topun saha içerisinde (aşağıda görebilirsiniz) ilk teması ne kadar derin olursa o kadar çok puan alıyorsunuz. Topun ilk teması sonrasında sekip yerle ikinci temasına göre de puanınız artabiliyor; ikinci temas yine saha içerisinde ise ekstra puan yok. İkinci temas güç bilgesinde (Power area) ise 1 puan, yok daha ileri gidip  güç bölgesinin ardındaki yeşil alana çarparsa; ilk temasta alınan puan kadar ek puan alınıyor. Ayrıca karşı sahaya geçen ve saha içerisine düşen her bir vuruş için hediye "1 puan" verliyor.  Dolayısıyla bu bölümde maksimum alınabilecek puan 90...


İkinci bölümde "vole derinliği ve kuvveti" ölçülüyor. Bu bölümde vole için sıra ile bir backhandinize bir de forehandinize toplam 8 top atılıyor. Puanlama ilk bölümdeki gibi aynı şekilde yapılıyor. Maksimum alınabilecek puan 72.

3. bölümde "Temel vuruş doğruluğu" ölçülüyor, backhand ve forehandinize toplam 12 top atılıyor. Her bir yöne çapraz ve paralel  3'er vuruş yapıyorsunuz. Maksimum alunıabilecek puan 84.
 
4. bölümde,  her bir yöne 3'ü geniş alana 3'ü orta bölüme, toplam 12 servis atıyorsunuz. Servis'te puanlama daha ilginç; İlk serviste hedeflenen bölüme gelen ilk temas 4 puan, diğer bölüme geliyorsa 2 puan, ilk servisi kaçırır ve ikinci serviste hedefi tutturursanız 2, servis kutusunun içerisinde diğer bölüme atarsanız 1 puan alıyorsunuz. Topun yerle ikinci teması konusunda alınan puanlar ve tutarlılık için verilen puanlar  diğer bölümlerde olduğu gibi değerlendiriliyor. Bu bölümde alınabilecek maksimum puan 108.


Son bölümde hız testi yapılıyor. Servis çizgisinden hareketle, dikdörtgenin her bir köşesine depar atılarak koşuluyor. Kronometrede çıkan sonuca göre puan skalasında ne gözüküyor ise o puan kazanılıyor..

Aşağıda değerlendirme kağıdını görebilirsiniz. Her bölümde alınan puanların toplanması ile skor belirlenir. Skorun karşılığı olan ITN böylece belirlenmiş olur.

Geçen sene testten aldığım sonucu aşağıda örnek olarak veriyorum; Temel vuruş derinliği ve volelerde çok kötü puanlar almıştım. "Bir senede ne kadar ilerleme gösterdim?" sorusunun cevabı yarın akşam yapılacak test sonucu ortaya çıkacak... :)


Hiç yorum yok: