7 Eyl 2009

HAFTANIN TÜYOSU - 40

AŞIRTMA VURUŞLAR (LOB)

Savunma amaçlı aşırtma vuruşlar (lob’lar) az kullanılan bir vuruştur ve pek az oyuncu bu vuruşu iyi yapar. Bu vuruşunuzu tek bir değişiklikle geliştirebilirsiniz: Yükseklik. Daha yüksek aşırtma vuruşlar birkaç açıdan kullanışlıdır.

1. Size zaman kazandırır: Savunma amaçlı aşırtma vuruşlar çoğunlukla kötü pozisyonda iken, tekrar pozisyon almaya hazırlanmak için yapılır. Dolayısıyla topun havada daha uzun süre kalması kortta yeniden pozisyon almanız için size daha fazla zaman kazandırır.
2. Smaç vurması daha zordur: Top düşerken hız kazanacağı için yüksek aşırtma vuruşlarda top inerken hızlanır. Sadece zamanlaması mükemmel olan oyuncular topa inmeden smaç vururlar. Pek çok oyuncu bunun yerine topun yerde sekmesine izin verdikten sonra smaç vurmayı veya düz bir vuruş yapmayı tercih eder.
3. Daha derin gider: Aşırtma vuruş ne kadar yüksekse o kadar derin gider. Geri çizgiye yakın düşen ve çok sıçrayan yüksek aşırtmalar karşısında ne kadar çok oyuncunun zorluk yaşadığını tahmin bile edemezsiniz.

Derleyen: Özge Y.

Hiç yorum yok: