26 May 2008

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2008

Piramidimizi ve komitemizi temisilen Rifat ile birlikte Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup tekler finalinde yerimizi aldık. Mutlu son Polonyalı Agnieszka Radwanska’nın oldu. Final randevusunda 2 numaralı seri başı Polonyalı raket, son şampiyon Rus Elena Dementieva’yı 6-3 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yendi.
Maçın hikayesine gelince; Dementieva mükemmel başlayarak 2-0 öne geçtiyse de bu harika oyununu devam ettiremedi ve ilk seti 6-3 kaybetti. Radwanska maçın başındaki üzerindeki baskıyı ve şaşkınlığı 2-0 dan sonra atıp adeta bir duvara dönmüştü. Dementieva'nın topları bir şekilde o duvara çarpıp geri geliyordu.

İki numaralı seri başı Radwanska'nın bu etkili oyunu ikinci sette de sürdürdü. İlk beş oyun sonunda Radwanska, skoru 4-1 yaptı. Farkın açılmasında Radwanska'nın ölümcül drop shot'ları belirleyici oldu. Dementieva rakibin file önüne bıraktığı toplar karşısında çaresiz kaldı. Hatta bir ara hemen yan tarafındaki annesine dönüp daha napim der gibi ellerini yana açtı. Piramit birincimiz Hamdi'nin Can karşısında düştüğü halden beter bir durumdaydı :) :) . Oyunun bu bölümünde Radwanska, ayrıca, köşelere attığı toplarla da doğrudan puanlar kazanmasını bildi. İkinci setin sonlarına doğru Rus raketin gayreti maçın gidişatını değiştirmedi, seti 6-2 kazanan Radwanska, maçı da 2-0 alıp, 2008’in şampiyonu oldu.
Henüz 19 yaşındaki Radwanska geçen seneden bu yana çok yol katetmiş. Çok istikrarlı ve ısrar eden bir oyun yapısı var. Dementieva uzun boyunun hakkını veren servisler atamayınca(27 yaşına geldi hala çözüm bulamadı şu servise) üstünlük kuramadı rakibinin bezdirici oyununa boyun eğdi ve kaybetti. Gün Radwanska'nın günüydü ve sanki kim gelse o mükemmel drop shotları ile rakibini perişan edecekti. Böyle giderse En geç 2 sene içinde ilk 10 tenisci arasında yerini alacaktır ailecek hayranı olduk takibindeyiz.

Hiç yorum yok: