17 Ağu 2007

13-19 Ağustos Haftası Maç Sonuçları;

Pazar;
10. Melis - Rıfat : (9-7)
[Rıfat bildiriyor]: Pazar günü Yıldırak Daş kortlarına geldiğimizde civardaki bir mitingden dolayı büyük bir kalabalıkla karşılaştık. Bu durum her ne kadar konsantrasyonumu bozduysa da maça başladık. Maça hızlı başlayarak 6-2 ' lik üstünlüğü yakalayan Melis, piramidimizde maçların 6 oyunluk setler halinde değil de 9 oyunluk tek bir set halinde oynandığını unutunca, bu hatasından yararlanarak tüm gücümü kullanıp durumu 6-7 lehime getirmeyi başardım. Bundan sonra iyi durumdaki kondisyonunun yardımıyla maçı 9-7 kazanmayı bildi. Melis eski günlerine dönmüş görünüyor! :) Kalan haftalarında daha yukarılara tırmanması temennisiyle...

Cuma;
9. Özgür - Yasemin : (9-2)
[Özgür bildiriyor] Karşılaşmanın başlarında rahat bir oyun çıkarmaktaydım. Durum 7-0 olmuş ve servis attığım oyunda 40-15 öne geçmistim. Saatte 160 mph (~ 250 km/sa) hızla attığım servisten Yasemin'in kaçıp kurtulmasını beklerken, olduğu yerde dona kalması ufak bir sakatlık geçirmesine neden oldu. Bir anda ODTÜ spor klübünün hocalarının gözleri bizim üzerimize döndü. Bu aşamadan sonra her şey değisti ve hırslı bir şekilde oynamaya başlayan Yasemin üst üste 2 oyun aldı. Gözlerinden Yasemin'i destekledikleri belli olan davetsiz
seyircilerimiz üzerimde baskı oluşturuyordu ve maç gidiyor mu diye düsüşmeye başlamıstım. Sonuçta eğlenceli bir 1-saatin sonunda her iki tarafta gülen taraftı. :)
8. Faruk - Turgut : (9-0)
Faruk yükselişine ve 9-0'lık galibiyet serisine devam ediyor. Ertuğrul ve Turgut'un yaptıkları maçlarda edindikleri izlenimler; Faruk'un hiç bir topu dışarı atmadığı yönünde. Bakalım sıra kimde ve Faruk'tan ilk oyunu (maçı değil !) kim koparacak ?
7. Ersel - Emre : (8-5)
Üç sene evvel turnuvada birbirimize rakip olarak Emre ile tanışma şansına erişmiştim. Piramit sayesinde tekrar bir araya geldik. İyi ki de gelmişiz. Gerçekten çekişmeli ve zevkle oynadığım bir karşılaşma oldu. Emre birkaç hafta içerisinde ortama alışınca daha iyi sonuç alacağı maçlar çıkaracak diye düşünüyorum.
Perşembe;

6. Naci - Ebru : (3-9)

Maçın genelinde, Naci orta sertlikte servisler kullandı ancak Ebru bunları kolaylıkla karşıladı, bununla beraber, Naci kadar çok sert servis kullanmasa da Ebru'nun etkili servisleri karşısında Naci'nin zorlandığını gördük. Naci zaman zaman atak oynayarak, Ebru da Naci'nin ataklarını bir bölümünü karşılayarak alkış aldı. Karşılaşma çok heyecanlı geçmese de seyri zevkli rally'lerle geçti. Ancak maçın sonucunu, Ebru'nun topu oyunda tutan sabırlı vuruşları ile Naci'nin file engeline daha çok takılması belirledi. Bakalım bizim kurtlar, Ebru'yu üçüncü basamakta rahat bırakacaklar mı ? :)
.
5. Erşan - İrfan: (3-9)
Eskisi kadar çift hata yapmasa da Erşan'ın servis atışlarındaki sorunları devam ediyor. İrfan aldığı bu galibiyet ile beşinci seviyeye çıkarak gözünü dördüncü seviyeye dikti.
.
.
.
.
.
.
.
.
4. Rıfat - Celil : (9-3)
[Rıfat bildiriyor]: Maç sonucu sizi aldatmasın, Celil Bey'le maçımız gayet çekişmeli geçti. Skorun bu şekilde olmasını no advantage kuralımıza ve filenin bana kıyak geçmesine bağlayabilirim ... :) .
.
.
.
.
.
.
Salı;
3.İlyas - Bilal : (6-9)


Piramidin iki yeni üyesi hazırlık olsun diye kendi aralarında ilk maçlarını oynadılar. Maç sonunda oynadıkları tenisten memnuniyetleri yüzlerine yansımıştı.


.


.



2. Rıdvan - Ersel: (5-9)

Piramitteki en deneyimli iki "delikanlının" maçı çekişme içerisinde geçti. Oyun başındaki üstünlüğümü bir ara yorgunluktan dolayı kaybetsemde Rıdvan'ın tespit edebildiğim açıklarını değerlendirerek maçı sonuçlandırabildim.


Pazartesi;

1. Celil - İlhan : (9-8)

Hafta sonu Kanada Rogers Cup turnuvasında Djokovic, Federer, Nadal maçlarını seyreden iki kafadar ekranda gördükleri vuruş tekniklerini sahaya yansıtmaya çalıştılar. Celil yoğun çaba gösterip İlhan'a karşı üstünlük sağlamaya çalışarak, maçın başında 3-1 öne geçse de İlhan rakibinin peşini bırakmadı. Maç 7-5 olduğunda Celil'de nefes nefese kalmıştı. Bu aşamadan sonra İlhan bütün toplara koşup rally'lerin uzamasını sağlayarak rakibini hataya zorladı ve 8-7 öne geçti. Fakat, bir sonraki oyunda 40-15 öne geçmesine rağmen üç "maç puanı"nı değerlendiremedi ve skorun 8-8 olmasına engel olamadı. Tie-break'i de 7-5 alan Celil maçı lehine sonuçlandırdı. Şahsen İlhan'ı ilk kez kortlarda terlemiş olarak gördüm. Pehlivanlar güreşe doymamışlar ki; maç sonunda ne zaman bir daha tenis oynayacaklarını konuşmaya başladılar. Ne diyelim, bize tebrik etmek düşüyor.

Hiç yorum yok: