1 Eyl 2008

Haftanın Tüyosu XX

HAYDİ SERVİS ÇALIŞALIM !
 Tenisle amatör olarak ilgilenenler çoğunlukla servis çalışamamaktan şikayet ederler; çünkü bunun için gerekli kortları veya bir kova topları yoktur.

 Siz de böyle düşünüyorsanız, bu sorunu bir tebeşir ve bir tenis topuyla çözebilirsiniz; Bir duvara tebeşirle zeminden 1 metre yükseklikte bir çizgi çizerek fileyi belirleyin. Sonra file çizgisinin üzerine çapı 1 metre genişliğinde, alt kısmı file çizgisine değecek şekilde bir daire çizin. Son olarak duvardan 13 adım (kort uzunluğunun yarsına denk gelir) uzaklaşın ve çizdiğiniz daireye servis atın. Top dairenin içine isabet ederse başarılı bir servis atmışsınız demektir. Şimdi de topunuzu getirmesi için köpeğinizi eğitebilirsiniz. :)
Düzenleyen : Z.Özge

1 yorum:

teniskolik dedi ki...

Güzel fikir lakin..
Toplarım ve sepetim varda köpeğim yok ..bu nedenle yine ihtiyar bacaklarıma başvurmak mecburiyetindeyim :))
Araştırma ve bilgiler için teşekkürler..Müsabıklardan tanıdığım arkadaşlar olduğundan bu yana bu bölümü dikkatle izliyorum..Rıfat'ın gurmesi gibi güzel düzenlenmiş..piramitteki arkadaşların daha sık müsabaka yapmaları lazım... biz ona def'i deriz.. defetmekten gelir...nekadar çok oyuncuyu ..hedefe giden yoldan kenara iterseniz o kadar rahatsınız demektir...yani başarılı olmak için kuralları bozmadan en sıkı maç programını uygulamak amaç olmalı..buradan tüm oyunculara ..tabi özellikle bizimkilere bol ace li ..başarılı maçlar dilerim...
Öner Cebeci