6 Eki 2009

HAFTANIN TÜYOSU - 43

KORTTA DOĞRU POZİSYON ALMAK…

Tenis dersleri alıyorsanız, antrenmanlarda hocanızın her vuruştan sonra geri çizginin ortasına dönmenizi istediğini bilirsiniz. Bu çalışma, vuruşlarınızda ayaklarınızın hareketini hızlandıracak ve iyi bir idman olacaktır. Ancak, maç esnasında puan için oynarken ortaya dönmenizi gerektiren tek durum, topu rakibinizin tarafına orta korta gönderdiğiniz zamandır. Diğer durumlarda, rakibinizin açısını kapatacak şekilde pozisyon almalısınız. İşte kortu kaplamanızda size faydası olabilecek iki tavsiye:

1. Topu karşı korta çapraz gönderdiyseniz, “orta çizgi”ye (servis atarken berabere ve avantaj servis hizasını ayıran ve geri çizgiyi ortadan ikiye ayıran çizgi- hash mark) birkaç adım mesafede durun. Bu durumda rakibinizin gönderebileceği en iyi top yine çapraz olacağı için durduğunuz pozisyon size hem enerji tasarrufu sağlayacak ve daha çabuk pozisyon almanıza yardımcı olacak, hem de rakibinizi daha zor ve riskli olan paralel vuruşa zorlayacaktır.

2. Topu karşı korta paralel gönderdiyseniz, orta çizgiyi birkaç adım geçecek mesafede durun. Paralel bir topla kortu açarak, çapraz topa kıyasla, rakibinizi daha fazla koşturabilirsiniz, ancak kendi tarafınızda da büyük bir boşluk bırakmış olursunuz. Eğer paralel vuruşunuz yeterince iyi değilse, orta çizgiyi birkaç adım geçecek mesafede durarak rakibinizin oradan yapabileceği en iyi vuruş olan çapraz vuruşa karşılık verebilirsiniz. Eğer rakibiniz paralel topunuza karşılık vermekte geç kalırsa, kortun diğer yanına onca mesafeyi katetmenize gerek kalmaz, çünkü geç kalınca rakibiniz öyle açılı bir vuruş yapmakta zorlanacaktır.

Derleyen: Özge Y.

Hiç yorum yok: